در انتخاب نام شرکت با مسئولیت محدود باید به ماده ۹۵ قانون تجارت توجه داشت که مقرر میدارد: “اسم شرکت نباید متضمن اسم هیچ یک از شرکا باشد” و مانند اسم شرکتهای سهامی باید نامی غیر از نام شرکاء داشته باشد و حتی نباید به نحوی باشد که اشخاص خارج، اعتبار شرکت را منوط به اعتبار شریک بدانند والا “شریکی که اسم او در نام شرکت قید شده در مقابل اشخاص ثالث حکم شریک ضامن در شرکت تضامنی دارد” از اینجا معلوم میشود که شخصیت شرکاء در خارج از محیط شرکت و مخصوصا با معاملهکنندگان نباید مربوط باشد.
همچنین مقرر گردیده در نام شرکت با مسئولیت محدود باید عبارت (با مسئولیت محدود) حتما قید شود والا آن شرکت در مقابل اشخاص ثالث تضامنی محسوب و تابع مقررات آن خواهد بود. پس در نام شرکت رعایت دو شرط واجب است:
- کلمه (با مسئولیت محدود) به نام شرکت باید اضافه شود.
- نام شرکت متضمن نام هیچ یک از شرکاء نباید باشد.
والا قانون آنرا در مقابل اشخاص ثالث، تضامنی خواهد شناخت.
در بعضی از کشورهای اروپایی نام شریک در نام شرکت برده میشود، ولی کلمه “محدود” که معرف محدود بودن مسئولیت شریک است بر آخر نام شرکت قید میشود.
برخی از حقوقدانان ایران اعتقاد دارند که با وجودی که محدود بودن مسئولیت شرکاء با ذکر جمله (با مسئولیت محدود) واضح است علتی ندارد اسم شرکائی که میخواهند خود را معرفی نمایند در نام شرکت قید نشود. اما الزام به عدم ذکر نام شرکاء بعلاوه قید محدود بودن مسئولیت، هر دو از لحاظ احتیاط است زیرا مقنن ناگریز بوده تا آنجا که ممکن است وسیله سوءاستفاده را از بین ببرد.
سایر شرایط برای انتخاب نام شرکت با مسئولیت محدود
- نام شرکت باید حداقل از سه واژه خاص یا به اصطلاح “سه سیلابی” تشکیل شود.
- اسم شرکت باید معنادار و فارسی باشد به طوری که بتوان در فرهنگ لغت دهخدا و عمید به معنی آن دسترسی داشت.
- نام شرکت نباید به صورت مخفف انتخاب شود!
برای مثال: از واژه “سایپا” که ترکیبی از حروف اول “سهامی ایرانی تولید اتومبیل” میباشد نمیتوان استفاده کرد. - استفاده از واژههای ربطی (مثل: در – و – از – با) در نام شرکت ممکن است ایجاد مشکل کند.
- باید از اعداد به صورت نوشتار استفاده شود.
برای مثال: استفاده از “۱۰” غلط و استفاده از “ده” درست است.
و برخی مسائل دیگر که کارشناسان ثبت شرکت ایلیا شما را در این زمینه راهنمایی خواهند کرد.